T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı
Sosyal Hizmetlere Erişimin Artırılması Projesi
(SOHEP)

FAALİYETLER MERSİN, HATAY VE ADANA’DA YERİNDE İNCELENDİ



SOHEP, proje kapsamında gerçekleşen ve gerçekleşecek faaliyetler hakkında bilgi almak ve incelemelerde bulunmak amacı ile Mersin, Hatay ve Adana illerinde hizmet veren, imarı devam eden ve yeni açılması planlanan kuruluşları yerinde ziyaret ederek değerlendirmelerde bulundu.

Ziyaret ilk olarak 28.03.2022 tarihinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Mersin İl Müdürü Sayın Veysel Topkaya’nın makamı ile başladı.  Bu ziyaret, Proje Koordinatörü ve Daire Başkanı Sayın Salih Bozkurt ve projede görevli personeller tarafından gerçekleşti. Gerçekleşen görüşmede, Mersin ili sosyal hizmet faaliyetleri hakkında bilgi alınarak, planlanan projeler ile ilgili fikir alışverişi yapıldı. Devamında Mersin’de inşaatı devam eden yeni Mersin İl Müdürlüğü ve Sosyal Hizmet Merkezi binasında SOHEP personeli, il müdür yardımcısı Sayın Recep Bozkuş rehberliğinde incelemelerde bulundu. İzleme ve değerlendirme kapsamında gerçekleşen inceleme titizlikle yapıldı. Hizmet binasının ise yılsonunda faaliyete geçmesi planlanıyor.

Mersin il ziyaretinde, FRIT II kapsamında yürütülen “Sosyal Hizmetlere Erişimin Artırılması Projesi (SOHEP) koordinatörlüğünde yaşlılara sosyal hizmeti artırma amaçlı açılacak olan Gündüzlü Bakım Merkezi’nde izleme ve değerlendirme yapıldı. Ayrıca bu kapsamda Yenişehir ilçesinde yeni açılacak Sosyal Hizmet Merkezi binası da ziyaret edildi. İki kuruluşun en yakın zamanda hizmet vermek üzere faaliyete geçmesi planlanıyor.

Aynı gün ziyaret edilen yerlerden biri de Mersin/Toroslar Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Sayın İbrahim Gürgah’ın makamı oldu. Sosyal Hizmet Merkezi uygulamalarına yönelik bilgi ve tecrübelerini Toroslar SHM Müdürü Sayın İbrahim Gürgah, SOHEP personeline doğrudan aktardı.

Mersin ilinden sonra ziyarette bulunulan bir diğer il Hatay oldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Hatay İl Müdürü Sayın Ali Sandıkçı 29.03.2022 tarihinde makamında ziyaret edildi. İl müdürü Ali Sandıkçı, SOHEP personeline Hatay ili içerisinde güncelde yürüttükleri ve ileride planladıkları çalışmalar hakkında bilgi ve tecrübelerini aktardı. Aynı gün içerisinde FRIT II kapsamında yürütülen “Sosyal Hizmetlere Erişimin Artırılması Projesi (SOHEP) koordinatörlüğünde ve yaşlılara sosyal hizmeti artırma amaçlı açılacak olan Gündüzlü Bakım Merkezi binasında incelemelerde bulunuldu. İncelemelerde SOHEP personeline Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Hatay İl Müdür Yardımcıları Sayın Mahmut Aldatmaz ve Mehmet Ali Güven de eşlik etti. Verilen bilgiler ve yapılan incelemeler sonucunda binanın olurluğu ve sosyal hizmete uygunluğu üzerinde görüş birliğine varıldı. Yeni açılması planlanan Defne ve Samandağı Sosyal Hizmet Merkezleri de gün içerisinde ziyaret edilen yerlerdendi. Ziyarete SOHEP personeli ile birlikte il müdür yardımcıları da katıldı. Sosyal hizmete uygunluğu ve birçok yönü ile incelenen binalar hakkında bilgi alınarak, SOHEP personeli tarafından yerinde izleme ve değerlendirme yapıldı.

Hatay ilinde faaliyetleri devam eden Antakya Sosyal Hizmet Merkezi ziyaret edilen yerlerden biri oldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Hatay/Antakya Sosyal Hizmet Merkezi müdürü Sayın Mehmet Gazi makamında ziyaret edildi. Antakya ilçesi içerisinde sosyal hizmet merkezi olarak yürüttükleri faaliyetler hakkında bilgi ve tecrübelerini aktaran Gazi, SOHEP personeline hizmet binasını gezdirerek uygulama birimlerini ve görevlerini aktardı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Adana İl Müdürü Sayın Nevzat Özer 30.03.2022 tarihinde makamında ziyaret edildi. Ziyarette, FRIT II kapsamında yürütülen “Sosyal Hizmetlere Erişimin Artırılması Projesi (SOHEP) koordinatörlüğünde Adana ilinde açılması planlanan kuruluşlar, bakanlık kapsamında yürütülen Adana ili içerisindeki faaliyetler hakkında görüşmelerde bulunuldu. Görüşmeye Proje koordinatörü ve Daire Başkanı Sayın Salih Bozkurt ve projede görevli personeller katıldı. Adana’da bir diğer ziyaret, sosyal hizmeti artırma amaçlı hizmet verecek ve yeni açılması planlanan Adana/ Sarıçam Sosyal Hizmet Merkezi binası oldu. Ziyarette, Proje koordinatörü ve Daire başkanı Sayın Salih Bozkurt, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Adana İl Müdür Yardımcısı Sayın Faruk Taştepe ve SOHEP personeli incelemeler yaparak, konu ile ilgili istişarelerde bulundu. Aynı şekilde yaşlılara sosyal hizmeti artırma amaçlı açılacak olan Gündüzlü Bakım Merkezi binasında da incelemelerde bulunuldu. İnceleme sonucunda açılması planlanan binanın, sosyal hizmete yönelik uygun olup olmadığı ve birçok konu hakkında görüş birliği sağlandı. Gün sonunda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Adana Seyhan Sosyal Hizmet Merkezi müdürü Bahattin Yaşar makamında ziyaret edildi. Ziyarette Seyhan ilçesi sosyal hizmet merkezi faaliyetleri hakkında bilgi alınarak, planlanan projeler ile ilgili fikir alışverişi yapıldı. Ayrıca Seyhan ilçesinde sosyal hizmet faaliyetlerinin ne şekilde yapıldığına dair SOHEP proje personeli izleme ve değerlendirmelerde bulundu.

Ziyaretlerini tamamlayan SOHEP, üç ildeki izleme ve değerlendirme faaliyetlerini gerçekleştirmiş oldu.