T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı
Sosyal Hizmetlere Erişimin Artırılması Projesi
(SOHEP)

SOHEP İL ZİYARETLERİNDE BULUNDU



FRIT II kapsamında yürütülen “Sosyal Hizmetlere Erişimin Artırılması Projesi (SOHEP) koordinatörlüğünde 28-29 ve 30 Mart 2022 tarihlerinde Adana, Mersin ve Hatay illerine ziyaretlerde bulunuldu.

Ziyaretler, kiralanacak mülklerin yerinde incelenmesi, İl Müdürlükleri ile SOHEP Proje personeli arasında gerekli koordinasyonun sağlanması, sağlanacak tefrişat desteğinin kapsamının yerinde belirlenmesi ve süreç takibinin etkin, verimli ve süratli yürütülebilmesi amacı ile gerçekleşti.

İl ziyaretlerine, Proje Koordinatörü Ve Daire Başkanı Salih BOZKURT, Proje Satın Alma Uzmanı Gizem SARGIN, İzleme ve Veri Değerlendirme Uzmanları Beyzanur YILMAZ ve Tuğçe Demet UĞUR, Raporlama ve Dokümantasyon Uzmanları Hande KARAKURT ve Nazlıcan AKTÜRK, YHDB Personelleri Saniye YAVUZ ve Fatma YALÇINER olmak üzere 8 personel katıldı.

Ziyarette proje kapsamında kiralanacak olan 18 Adet Sosyal Hizmet Merkezinden (SHM) 6 âdetinin açılış izinlerinin ve onaylarının tamamlandığı (Adana/Sarıçam- Mersin/Yenişehir- Hatay/Defne- Hatay/Samandağ- Antalya/Konyaaltı - İzmir/Karşıyaka) ve kiralanacak mülklerin altyapı hazırlık çalışmalarının İl Müdürlüklerince başlatıldığı alınan notlar arasındaydı. Ayrıca yine proje kapsamında kiralanması planlanan 6 adet Gündüzlü Bakım Merkezi’nin Adana, Hatay ve Mersin’de kiralık mülk bulma işlemlerinin İl Müdürlüklerince tamamlanarak, ilgili evrakların Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nce kiralama izni alınması için Cumhurbaşkanlığı’na gönderildiğine dair birçok husus yerinde görülerek değerlendirildi.